Milí žiaci.
Spoločnosť Google vychádza v ústrety školám a vzdelávaniu a pripravila pre žiakov a ich učiteľov nástroje pre vzdelávanie a komunikáciu medzi učiteľmi a žiakmi na diaľku. Aby aj naša škola umožnila našim žiakom využívať všetky tieto služby, vytvorili sme školské konta pre všetkých žiakov a učiteľov našej školy.

Všetky služby fungujú kompletne on-line, vo webovom prehliadači (doporučuje sa Google Chrome, ale nie je to podmienkou). Pre ich využívanie na počítači nie sú nutné žiadne zložité inštalácie a fungujú aj na tabletoch a mobiloch s operačnými systémami Android a iOS, pripojených k internetu.
Ako sa k službe G Suite dostane žiak? Stačí kliknúť na ikonku pošta, ktorá sa nachádza v pravom stĺpci úplne hore - vedľa odkazu na jedálny lístok a tá vás presmeruje na prihlasovaciu stránku googlu, aleo tak ako sa zvyknete prihlasovať ku svojmu gmailu, no tentokrát so svojou novou školskou mailovou adresou a prideleným heslom a môžete začať využívať všetky služby, ktoré G Suite ponúka - vytváranie dokumentov, tabuliek, prezentácií, formulárov, ukladací priestor Google Drive - Disk (veľkosť 1TB), kalendár, chat, videokonferencie, vzájomné video hovory, mail a veľa ďalších vecí.
Aká je mailová adresa žiaka a heslo?
Mailové adresy žiakov majú takýto formát: "Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript." pričom namiesto X vložíme číslo, ktoré je pre každú triedu iné. Žiaci tretieho  ročníka  napíšu namiesto X číslo 17, žiaci štvrtého ročníka číslo 16, žiaci piateho ročníka číslo 15, šiesteho ročníka číslo 14, siedmaci číslo 13 a ôsmaci číslo 12.
Príklad mailovej adresy žiaka piateho ročníka - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a heslo použijete také isté ako do internetovej žiackej knižky - aSc (Edupage).
Pripravujú sa aj kontá pre žiakov prvého, druhého, a deviateho ročníka. Tieto žiacke kontá môže žiak používať počas celého štúdia na našej ZŠ s MŠ v Hladovke.

Viac informácií o službe G Suite môžete nájsť napr. na stránkach: https://events.withgoogle.com/sk-gwg-praca-z-domu/ alebo napr. https://www.google.cz/apps/intl/cs/edu/ Ďalšie informácie pridáme aj na naše školské stránky.

Na prípadné otázky týkajúce sa služby G Suite vám odpovie p. uč. Jurči - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Domáca úloha pre žiakov 5. až 8. ročníka: Po oboznámení sa s G-Suite napíš z nového prostredia (svojej novej školskej adresy) E-mail s prílohou, v ktorej bude ľubovoľná textová príloha (nie fotografia) a mail odošli na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.